top of page

Giustozzi S.r.l.

Pubblico·7 membri

Jel Shema PodkljuchenijaNajpopularnija shema je korištenje plina i drva za zagrijavanje rashladne tekućine. Treba to imati na umu kotlovi na cvrsto gorivo može raditi samo u otvorenim sistemima grijanja. Da bi se ostvarile prednosti zatvorenog sistema, ponekad se u rezervoar univerzalnog kotla ugrađuje dodatni krug za sistem grijanja.
jel shema podkljuchenijaOva shema predviđa paralelno povezivanje dva kotla. Posebna pažnja posvećena je sigurnosnoj grupi. Umjesto otvorenog ekspanzionog spremnika, u posebnoj prostoriji ugrađuje se zatvorena membranska posuda.


Slična shema se koristi kada se montiraju univerzalni dvokružni kombinirani kotlovi za grijanje na drva i plin. Takve jedinice mogu raditi na plin iz cilindra. Cjevovodi ne koriste cijevi koje odgovaraju plinskom kotlu i nepovratnim ventilima.


Klasična shema grijanja s jednim generatorom topline dobro je poznata svakom vlasniku kuće. Međutim, kombiniranjem plinskog i električnog bojlera u jednom sistemu može se postići mnogo veći praktični učinak. Kažu da je takva veza mnogo ekonomičnija nego inače. Zvuči primamljivo, zar ne?


Ovo nije shematski dijagram, već samo njegove glavne karakteristike. Ona je unutra generalni nacrt daje ideju kako najbolje spojiti dodatni električni bojler na glavni plinski kotao. Opcija montaže može se zakomplikovati i poboljšati, na primjer, sa sistemom automatizacije i servo pogonom.


Unatoč svoj raznolikosti modela, svi lusteri, uključujući LED lustere s daljinskim upravljačem, povezani su prema jednoj od shema o kojima se govori u nastavku. Za spajanje, dovoljno je pravilno spojiti žice koje izlaze iz stropa na terminale terminala instalirane na tijelu lustera. Posao je jednostavan i u moći svakog kućnog majstora, čak i bez iskustva u elektrotehnici. 041b061a72


Info

Ti diamo il benvenuto nel gruppo! Qui puoi entrare in contat...
Pagina del gruppo: Groups_SingleGroup
bottom of page